28. Jun 2023

5 slimme bewegingssensoren die passen bij jouw interieur

5 slimme bewegingssensoren die passen bij jouw interieur
5 slimme bewegingssensoren die passen bij jouw interieur

Heb je genoeg van onhandige bewegingssensoren die opvallen in je prachtig ingerichte huis? We hebben 5 slimme bewegings- en aanwezigheidssensoren opgesomd die naadloos in je interieur passen en tegelijk topprestaties en gebruiksgemak bieden.

KNX alles-in-één sensor van Vestamatic

De Vestamatic KNX Multi-Sensor is een geavanceerd apparaat dat comfort en welzijn biedt door het binnenklimaat nauwkeurig te regelen. Dit apparaat in handformaat bevat maar liefst 3 sensoren, namelijk een CO-detector, bewegingssensor en aanwezigheidssensor. Het fungeert als een aanwezigheidsafhankelijke bediening van verschillende systemen, waaronder verlichting, kamertemperatuur, akoestiek, vochtigheid en luchtkwaliteit, allemaal met behulp van contact- en spraakloze bediening.

De kleine en discrete sensor kan op drie verschillende manieren worden geïnstalleerd, waaronder opbouw, inbouw of verzonken in het plafond.Deze veelzijdige installatieopties zijn niet te onderschatten, aangezien de plaatsing van de apparaten essentieel is voor een optimale functionaliteit en inrichting van je huis. Bovendien is het apparaat verkrijgbaar in wit en antraciet. De sensor biedt ook uitgebreide ETS configuratiemogelijkheden en er is een accessoire voor afstandsbediening beschikbaar voor snelle en individuele instellingen van diverse parameters.

Interra KNX Bewegingssensor serie

Maak kennis met de Interra KNX sensorserie, de perfecte oplossing voor geïntegreerde gebouw- en huisautomatiseringssystemen. Deze productlijn, bestaande uit 3 bewegingsmelders, combineert veiligheid, efficiëntie en comfort in elke unit. 

De twee bewegingssensoren voor binnen hebben een uniek dun ontwerp, een perfect geraffineerde manier om slimme technologie toe te voegen aan je interieur. 

Met hun multifunctionele functies, waaronder energiebeheer, verlichting, verwarming en integratie van airconditioning, is het een innovatieve en betrouwbare optie voor binnenruimtes - verkrijgbaar in zwart en wit.

Een bewegingsmelder voor buiten maakt het trio compleet. De buitenunit heeft dezelfde kenmerken als de binnenunits en is uitgerust met een temperatuurgecompenseerd circuitontwerp. Voorkomt oververhitting en valse activering tijdens hete zomers.

Presentia W0/1/2

De bewegingsdetectors uit de Presentia W-serie behoren tot de meest geavanceerde en veelzijdige apparaten op de markt. Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de bewegingsdetectoren is hun detectiegebied. Ze hebben een detectiegebied van 180º en kunnen beweging detecteren tot op 10 meter afstand. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in grotere kamers of ruimtes. Configureer de sensor met je lichtschakelbesturing en activeer automatisch je binnenverlichting zodra het omgevingslichtniveau onder een bepaald punt zakt.

Wat je interieur betreft, lijk je verschillende aanpasbare opties te hebben. Zwart, grijs of glanzend wit. Het frame van de sensor is apart verkrijgbaar, zodat je meerdere kleuren in één apparaat kunt combineren. De sensor is bedoeld voor muurschilderingen en ziet eruit als een moderne verlichtingsschakelaar.

thePrema P360 KNX AP Multi

De thePrema is een multisensor. In één detectie-eenheid zitten twee sensoren verborgen: een passieve infrarood aanwezigheidsdetector en een luchtkwaliteitssensor. 

Deze laatste werkt op dezelfde manier als de CO-detector in de KNX alles-in-één sensor, dus dat geeft ons meer ruimte om over de aanwezigheidsdetector te hypen.

Hij is verkrijgbaar in verschillende neutrale kleuren en past dus gegarandeerd bij jouw interieur. 

Vanwege de infraroodtechnologie is hij een paar centimeter groter dan de andere detectoren die in dit artikel worden genoemd.

LifeBeing sensor

We bewegen voortdurend, zelfs als dat heel subtiel is. 

De LifeBeing sensor is in staat om het onderscheid te maken tussen niet-slapende gebaren en een slapende persoon. 

Over slimme technologie gesproken! 

Met een ingebouwde daglichtsensor helpt dit apparaat je om het energieverbruik van je verlichting te besparen.

De LifeBeing sensor verbergt zich als onderdeel van het plafond in het volle zicht. Eenmaal volledig geïnstalleerd kan de sensor gemakkelijk doorgaan voor een spot.

Social Share:

  • Highlights