20. Jun 2024

AVE DIN-rail KNX-reeks

AVE DIN-rail KNX-reeks
AVE DIN-rail KNX-reeks

De KNX technologie wordt versterkt door AVE smart solutions, die ontworpen zijn om flexibiliteit en functionaliteit te bieden voor de creatie van geavanceerde huis- en gebouwautomatiseringssystemen.

AVE voegt nieuwe apparaten toe met KNX technologie, die meer functionaliteit en flexibiliteit bieden voor het creëren van huis- en gebouwautomatiseringssystemen. Naast de producten die al in de catalogus staan, voegt het AVE-assortiment verschillende DIN-rail apparaten met KNX-technologie toe:

  • Lastbedieningsapparaten: verkrijgbaar in twee versies met 4 of 12 onafhankelijke kanalen (NA of NC programmeerbaar).
  •  Bedieningsapparaten voor rolluiken: verkrijgbaar in twee versies voor het onafhankelijk schakelen van 2 of 6 rolluiken. Hiermee kan de helling van de lamellen worden aangepast (voor jaloezieën) en kunnen 4 alarmniveaus worden beheerd om schade door weersomstandigheden te voorkomen.
  • Multifunctionele actuators: maken het mogelijk om 4 of 12 elektrische belastingen onafhankelijk van elkaar te schakelen. Hiermee kunnen ook rolluiken worden ingesteld en 2- en 4-pijps ventilatorconvectoren en proportionele kleppen worden beheerd.

Al deze apparaten hebben belangrijke technische kenmerken: bistabiele relais met 1 sluitend droog contact, voeding alleen via KNX BUS (daarom hebben ze geen 230VAC voeding nodig), logische bewerkingen op uitgangen (AND, OR, XOR, NOT) en scènefunctie.

Daarnaast zijn ook de volgende KNX DIN rail busdeelnemers toegevoegd:

  • Dimmerbedieningsapparaat: voor het onafhankelijke beheer van twee dimbare lichtlasten, met maximaal 300 W voor elk van de twee kanalen en scènefunctie.
  • DALI/KNX Gateway: een DALI-mastereenheid met geïntegreerde voeding. Deze beheert een DALI-lijn, 64 adressen en maximaal 16 groepen. Inventarisatieprocedure om de ballasten te adresseren. Voor elk adres kunnen verschillende parameters worden ingesteld: lichtniveau bij inschakelen, lineaire of logaritmische curve, variatietijd, ...

Onder de nieuwe KNX-producten presenteert AVE ook een sonde (voor inbouw in een backbox) die ontworpen is om temperatuur en relatieve vochtigheid te detecteren. Met dit apparaat kun je 4 temperatuurinstelpunten (comfort, stand-by, nacht, bescherming), 4 drempels voor relatieve vochtigheid en 4 dauwpuntdrempels instellen. Er zijn 4 verschillende soorten activering (aan-uit voor boiler, aan-uit "stapsgewijs" voor ventilatorconvectoren, % "stapsgewijs" voor ventilatorconvectoren met borstelloze motoren, % PI voor proportioneel geregelde machines) die de sonde uiterst veelzijdig maken. Hij is uitgerust met 4 ingangen voor knopinterface, met korte en lange drukregeling, knopfunctie, dimmer en sluiter. Hij beschikt ook over de functie scenario's oproepen.

De nieuwe DIN-railapparaten en taster breiden het KNX-assortiment van AVE verder uit, dat al compleet is met hoofdsysteemmodules, bedieningsapparaten (kantelknop, touch- en tuimelschakelaars) en de innovatieve Room Controller. Dit alles wordt ondersteund door de betrouwbaarheid van het merk AVE en het S44-ontwerp, een perfecte mix van esthetiek en geavanceerde oplossingen ontworpen om de KNX-technologie te verbeteren.

Voor meer informatie: https://info.ave.it/knx-automation/

Social Share:

  • Highlights