01. Jul 2022

Een nieuwe generatie ledcontrollers van KNX

Een nieuwe generatie ledcontrollers van KNX
Een nieuwe generatie ledcontrollers van KNX

JUNG breidt zijn productlijn voor de aansturing van leds in KNX-systemen uit. De nieuwe KNX-ledcontrollers vervangen de huidige JUNG-producten (3904REGLED en 3904EBLED), nemen de standaardfuncties over en maken nieuwe toepassingen moge-lijk.

Ledspots, ledstrips, RGB(W), regelbare witte of RGB+CCT-armaturen: de nieuwe led-controllers zijn bij uitstek geschikt voor het aansturen van extra-laagspanningsleds zonder stuurtransformator door middel van pulsbreedtemodulatie (PWM). Ze zijn beschikbaar voor montage op een DIN-rail (390051SLEDR) en voor installatie als in-bouwunit (390051SLEDE).

De nieuwe functies van de KNX-ledcontroller in één oogopslag:

  • vijf in plaats van vier dimkanalen;
  • energiemeting en overzicht van de energiekosten voor alle kanalen;
  • volledig dynamische belastingsverdeling van alle kanalen tot 480 watt;
  • geïntegreerd scherm voor eenvoudigere inbedrijfname;
  • unieke beveiliging (oververhitting, te hoge spanning) voor het apparaat, de ledvoeding en de ledlampen;
  • veilige KNX-gegevens ;
  • dimmen via een timer (HCL);
  • een uitgebreid scala aan functies (zoals dag/nachtfunctie, trappenhuisfunctie, dim2warm en Astroklok).

De KNX-ledcontrollers zijn ideaal voor kleurlichtregeling met RGB. De gebruiker regelt de kleuren naar wens en kiest de helderheid helemaal vrij. Het lichteffect kan sequen-tieel worden gevarieerd. De KNX-ledcontrollers bieden met hun 5 regelbare kanalen en een variabele bedrijfsspanning van 5 volt tot 48 volt (constante spanning) een breed scala aan manieren om ledlampen aan te sturen. RGB+CCT-ledstrips bevatten een combinatie van RGB-leds en leds in warm en koud wit (CCT). Zo zijn intensieve kleureffecten en een traploos instelbare kleurtemperatuur mogelijk met slechts één ledstrip. Naast vele andere functies is ook besturing volgens Human Centric Lighting (HCL) een van de toepassingen. Zo regelt het KNX-systeem de verlichting automatisch op basis van de stand van de zon, wat een gunstig effect heeft op de gezondheid en het welzijn. Tegelijkertijd wordt het energieverbruik gemeten en samen met de ener-giekosten beschikbaar gesteld voor verdere verwerking in visualisaties. Hiervoor voe-ren klanten de energieprijs makkelijk in via de Smart Visu Server, het Smart Panel 8 of JUNG Visu Pro.

Hierdoor zijn de nieuwe KNX-ledcontrollers bijzonder geschikt voor de sfeerverlichting in huis. Maar ook bedrijven (voor displays), restaurants en hotels profiteren van de nauwkeurige ledbesturing met de nieuwe vijfvoudige KNX-ledcontroller.

Voor meer informatie:https://www.jung-group.com

Social Share:

  • Highlights