16. Jun 2021

Elsner CasaConnect KNX

Elsner CasaConnect KNX
Elsner CasaConnect KNX

KNX-startersets en centrale unit voor slimme KNX-gebouwen

Met de KNX-sets stelt CasaConnect, Elsner Elektronik een nieuw concept voor KNX-beginners voor. Typische KNX-apparaten voor een appartement of een huis komen bij de klant als een voorgeconfigureerd pakket: weerstation, bedieningspaneel, kamerregelaar, rook-, bewegings- en waterdetectoren en actuatoren voor verwarming, zonnewering, licht en schakelen werden al aangepakt in de fabriek en gelinkt in een KNX-project. Na de installatie communiceren ze meteen met elkaar zonder dat de klant de ETS moet gebruiken. De individuele instelling van de apparaatfuncties gebeurt in de centrale unit van CasaConnect-KNX. Dat is dankzij duidelijke menu's zelfs mogelijk voor leken. Via de functie onderhoud op afstand kan de gebruiker ook hulp krijgen bij de instellingen zonder dat er een gespecialiseerde technieker op bezoek moet komen.

De sets zijn beschikbaar voor enthousiaste beginners op het vlak van slimme woningen en voor elektriciens die zich tot nu toe hebben laten afschrikken door de complexe KNX-integratie om mee te stappen in de KNX-standaard. De eenvoudige installatie heeft echter ook voordelen voor projectontwikkelaars die appartementen en huizen snel en kostenefficiënt willen uitrusten met een toekomstbestendige standaard. Want ook al is het eenvoudig om ermee te beginnen: alle apparaten zijn volwaardige, gecertificeerde KNX-producten en het projectbestand wordt op een geheugenkaart meegeleverd. Dus als het starterset nu of in de toekomst niet voldoet voor u, kan u het op elk moment via de klassieke weg via ETS uitbreiden met KNX-producten.

De basis van de sets is de krachtige centrale unit van CasaConnect-KNX, waarmee Elsner Elektronik zijn productportfolio van KNX-touchscreens uitbreidt. De centrale unit is ook afzonderlijk te koop en kan in elk KNX-project geïntegreerd worden. Via het scherm heeft de gebruiker toegang tot handmatige bediening en een automatische instelling van licht, zonnewering, ventilatie en kamertemperatuur tot timers en scenes. Wat vooral slim is: de biodynamische lichtcontrole (Human Centric Lighting) past lichtsterkte en -kleur zachtjes aan volgens het ritme van de dag. Naast wooncomfort en energie-efficiënte regeling is ook aan veiligheid gedacht. Er is een aanwezigheidssimulatie en een veiligheidsmodule. Gevaarlijke situaties zoals bewegingsdetectie bij afwezigheid of lekkend water worden aan de gebruiker gemeld via het scherm of zelfs via e-mail en indien nodig doorgestuurd naar alarmcentrales.

Bovendien kan CasaConnect-KNX aangesloten worden op het thuisnetwerk of het internet. Internetpagina's kunnen dan op het scherm getoond worden en muziek kan afgespeeld worden via de geïntegreerde luidsprekers. Aangezien internetverbinding altijd een risico met zich meebrengt, heeft de fabrikant een aantal veiligheidsmaatregelen ingebouwd: Elke onderhoudssessie vanop afstand moet bevestigd worden op het scherm en de toegang moet toegestaan worden. Principieel worden gegevens rond instellingen en regeling niet verstuurd naar cloudservers, maar worden ze lokaal in de unit opgeslagen. Het besturingssysteem omvat de gratis CasaConnect-KNX-app, die van het Android- of iOS-apparaat in het WLAN een afstandsregelaar maakt voor de technologie in het gebouw. Iedereen die van buitenaf toegang wil tot zijn slimme woning moet via zijn router een veilige VPN-verbinding opzetten met CasaConnect-KNX. CasaConnect-KNX biedt dus heel wat mogelijkheden voor veilige digitale netwerken en efficiënte regeling van de woning.

Ontdek hier meer over de CasaConnect-KNX-unit en de handige KNX-startersets.

Social Share:

  • Highlights