11. Apr 2021

Jaarlijkse conferentie KNX UK bevestigt vertrouwen in een veilige toekomst en huldigt de winnaars van 2021

Jaarlijkse conferentie KNX UK bevestigt vertrouwen in een veilige toekomst en huldigt de winnaars van 2021
Jaarlijkse conferentie KNX UK bevestigt vertrouwen in een veilige toekomst en huldigt de winnaars van 2021

De jaarlijkse conferentie in het VK [25 maart] stond in 2021 volledig in het teken van de voortdurende verbetering van de KNX-norm waardoor die wereldwijd een voortrekkersrol blijft spelen in slimme gebouwenautomatiseringstechnieken.

Joost Demarest, Chief Technical Officer van KNX Association, verwees naar het succes van de KNX Secure-norm en het tempo waarop fabrikanten producten op de markt brengen zodat integratoren die kunnen gebruiken. Voorlopig nog voor de IP- en RF-interface, maar binnenkort komen daar nieuwe producten bij voor de TP-interface.

Hij verzekerde de leden dat een gestandaardiseerde interface en verbeterde semantiek alle mogelijkheden van het IoT zullen openstellen voor systeemintegratoren. Hij zinspeelde ook op nieuwe ontwikkelingen in de softwaretool voor ETS inbedrijfname die beschikbaar zal zijn voor integratoren die projecten in bedrijf nemen in de tweede helft van het jaar. Dit omvat segmentkoppelaars en proxy's om opties voor RF-connectiviteit uit te breiden. Een welkome uitbreiding van het KNX-aanbod is een 'mid-market' ETS-licentie voor tot 64 apparaten.

Dhr. Demarest benadrukte dat KNX zich altijd zal houden aan zijn verbintenis om voort te bouwen op het bestaande kernsysteem. Het sleutelwoord, zo zei hij, is interoperabiliteit. Aan de kernbeloftes van KNX om open, toekomstbestendige, multivendorsystemen te creëren zal nooit geraakt worden.

Paul Foulkes, President van KNX UK, vertelde daarna meer over hoe de Association in het VK leden zal ondersteunen naarmate deze nieuwe opportuniteiten gelanceerd worden door een online hub ter beschikking te stellen die toegang biedt tot technische en marketingresources en een uithangbord gericht tot consumenten dat consumenten zal helpen om de onmiskenbare voordelen van een KNX-platform voor hun woning of gebouw in te zien.

De KNX UK 2021 Awards

De winnaars van 2021 zijn:

  • Residentiële installatie van het jaar: Admaja-residentie, Dubai (New Land Solutions)
  • Commerciële installatie van het jaar: Manchester Engineering Campus (IBT Controls)
  • Toepassing van het jaar: Chelsea Mews (Gira)
  • Product van het jaar: KNX F10 drukknopsensor (Jung)
  • Kampioen KNX UK: Mark Warburton (Ivory Egg)
  • KNX UK Speciale prijs voor dienstverlening: Tara Gartland (KNX UK)

www.knxuk.org

Social Share:

  • Highlights