05. Mar 2021

MarketsandMarkets verwacht dat de wereldwijde markt voor slimme gebouwen tegen 2025 USD 108,9 miljard waard zal zijn

MarketsandMarkets verwacht dat de wereldwijde markt voor slimme gebouwen tegen 2025 USD 108,9 miljard waard zal zijn
MarketsandMarkets verwacht dat de wereldwijde markt voor slimme gebouwen tegen 2025 USD 108,9 miljard waard zal zijn

De wereldwijde markt voor slimme gebouwen zal naar verwachting groeien van USD 66,3 miljard in 2020 tot USD 108,9 miljard in 2025, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,5 % tijdens de prognoseperiode.

De belangrijkste drijfveren voor die markt zijn de toenemende inzet van IoT-gebaseerde gebouwbeheersystemen, de groeiende bewustwording van ruimtegebruik, strengere industriële normen en voorschriften, en de stijgende vraag naar energie-efficiënte systemen.

Op basis van het type oplossing zal het segment Energiemanagement van de markt van 2020 tot 2025 naar verwachting groeien met het hoogste CAGR. Oplossingen voor energiemanagement voor slimme gebouwen helpen het energieverbruik van het gebouw te verlagen en te monitoren. Bovendien is het laag houden van de operationele kosten een voortdurende uitdaging voor eigenaars en beheerders van gebouwen met meerdere verdiepingen, scholen of gebouwencomplexen, en dat doel kan worden bereikt met behulp van een slimme oplossing voor het energiemanagement van gebouwen.

Naar verwachting zal de Noord-Amerikaanse regio in 2020 de markt voor slimme gebouwen aanvoeren. Noord-Amerika is een van de meest ontwikkelde landen op het gebied van technologie. De groei van de markt in Noord-Amerika kan worden toegeschreven aan de opkomst van de nieuwste oplossingen voor slimme gebouwen die gebruikmaken van nieuwe technologieën, zoals IoT, big data, cloud computing, data-analyse, deep learning en kunstmatige intelligentie, om energie te besparen, operationele kosten te verlagen, het comfort voor de bewoners te verhogen en te voldoen aan de steeds strengere wereldwijde regelgeving en duurzaamheidsnormen. Bovendien zijn de VS en Canada prominente landen die bijdragen tot de technologische ontwikkeling in deze regio. Organisaties in de VS investeren bijvoorbeeld sterk in maatregelen voor slimme gebouwen, zoals gebouwbeheersystemen en de integratie van bouwsystemen, om energie-efficiëntie en energieopslag te benutten en slimmere, veiligere en duurzamere gebouwen te creëren. De Canadese overheid neemt initiatieven ter ondersteuning van Canada's verbintenis om het milieu en zijn hulpbronnen te beschermen door overheidsgebouwen energie-efficiënter te maken en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, waardoor de toename van het aantal slimme gebouwen wordt gestimuleerd.

www.marketsandmarkets.com

Social Share:

  • Highlights