19. May 2021

Nieuwe generatie KNX-schakel- en jaloezieactoren van JUNG

Nieuwe generatie KNX-schakel- en jaloezieactoren van JUNG
Nieuwe generatie KNX-schakel- en jaloezieactoren van JUNG

Veiliger, zuiniger en met tal van nieuwe functies: het concept van de nieuwe schakel- en jaloezieactoren van JUNG is in zijn geheel verbeterd.

Zowel de 6- en 16- als 24-voudige KNX-schakel- en jaloezieactoren van de nieuwste generatie zijn nu uit één stuk opgebouwd en daardoor compacter dan vroeger. Het concept voor de aansluitingen is niet meer gebaseerd op verschillende lagen en de installatie verloopt eenvoudiger en sneller. Tegelijk heeft Jung de leesbaarheid verbeterd met lasergravure op elke laag en een optimale verdeling van de led-statusindicatie.

Werk ter plaatse wordt eenvoudiger en veiliger. De nieuwe generatie van de JUNG KNX-schakel- en jaloezieactoren communiceert via KNX Data Secure. Telegrammen op de twisted pair-bedrading zijn afluisterveilig. Updates krijgen de nieuwe actoren via de eveneens nieuwe ETS Service-app.

Nieuw is ook de ‘teachingfunctie': naast de oude manier om de looptijd afzonderlijk in te stellen via de ETS parameters kan de installateur die looptijd nu op meerdere actoren overzetten.

Ook de opdrachtgever profiteert, van een energie- en dus een kostenbesparing, dankzij de bistabiele relais van de actoren die het vermogensverlies minimaliseren. Daardoor zijn de actoren efficiënter.

Lees meer!

Social Share:

  • Highlights