05. Dec 2021

Slim verwarmen, comfortabel wonen

Slim verwarmen, comfortabel wonen
Slim verwarmen, comfortabel wonen

JUNG KNX bedient de verwarming en de airconditioning effectief en efficiënt. Slimme technologie bewaakt het gebouw: dit type regeling van de kamertemperatuur is milieuvriendelijk.

Een KNX-systeem verwarmt altijd op aanvraag, aangezien het de verwarming en airconditioning afhankelijk van de heersende temperatuur regelt. Als zonnestralen individuele kamers opwarmen, zetten de KNX-sensoren het systeem op spaarstand. Het centrale element in de verdeelkast is de KNX 6-voudige verwarmingsactuator van JUNG. Hij schakelt elektrothermische klepaandrijvingen voor verwarmingssystemen of koelplafonds. Het ondersteunt het systeem door middel van op de vraag gebaseerde pompwerking en de mogelijkheid van geforceerde regeling van alle uitgangen. Met zes geïntegreerde temperatuurregelaars is hij ook flexibel in het gebruik. Elke kamer heeft dus maar één sensor nodig die de gemeten ruimtetemperatuur doorgeeft aan de actuator. Alle actuele KNX bedienunits uit de F 10, F 40 en F 50 serie en de JUNG KNX automatische schakelaar zijn hiervoor geschikt.

Kosteneffectief en comfortabelDe KNX drukknop F 40 met ruimteregelingsmodule overtuigt door zijn intuïtieve bedieningsconcept en de uitrusting met twee geïntegreerde temperatuurregelaars. Het maakt een vraaggestuurde regeling van de kamertemperatuur mogelijk via een geïntegreerde temperatuursensor en een autonome regeling van een tweede kamer via een externe temperatuursensor. De innovatieve drukknop van JUNG registreert de ruimtetemperaturen en maakt een handmatige streefwaarde-aanpassing mogelijk. Met de hoogwaardige JUNG schakelaarconstructie is ook een intuïtieve handmatige bediening mogelijk. Raamcontacten bieden bescherming tegen inefficiënte verwarming. Deze sensoren informeren de actuatoren in het KNX-systeem als bijvoorbeeld de ramen in de woonkamer open zijn gelaten. In deze ruimte wordt de verwarming op stand-by geschakeld, zodat geen middelen worden verspild terwijl de bewoners hun huis luchten.

Meten, visualiseren, optimaliserenEnergiegegevens vergelijken, trends markeren en de gebouwtechniek aanpassen: de grafiekfunctie van de JUNG Smart Visu Server brengt transparantie in de smart home en maakt informatieve diagrammen. Door gerichte aanpassingen aan de bouwtechnologie wordt de professionele slimme woning energie-efficiënter. Warm in de winter, koel in de zomer: geniet altijd van aangename temperaturen in het slimme gebouw. JUNG KNX maakt het mogelijk. Bovendien biedt de JUNG Smart Visu Server u nog meer transparantie, comfort en controle - en een vraaggestuurde verwarmingsregeling ontziet bovendien het milieu.

Lees verder: www.jung.de/knx

Social Share:

  • Highlights