13. Jan 2021

Zennio bevestigt: touch panel Z40 binnenkort beschikbaar

Zennio bevestigt: touch panel Z40 binnenkort beschikbaar
Zennio bevestigt: touch panel Z40 binnenkort beschikbaar

Vorige maand bekeken we enkele nieuwe producten die Zennio in de eerste helft van 2021 op de markt brengt, waaronder de Z35 en zijn grote broer, de Z40. Ondertussen nadert de lancering van die laatste met rasse schreden en willen we er toch wat meer over vertellen.

In essentie is de Z40 een Z35, maar dan groter, met een kleurenaanraakscherm van 4,1" in plaats van 3,5". Voor wie er nog niet helemaal vertrouwd mee is, beschrijven we hier enkele van de belangrijkste functionaliteiten die van de Z35 (en dus ook de Z40) een perfecte kamerbedieneenheid maken. Of het nu voor een privéwoning, een hotelkamer of een kantoor is.

De Z40 heeft maximaal 56 bedieningselementen, verdeeld over 7 pagina's, die elk kunnen worden geconfigureerd als 'Gewoon' (tot 8 knoppen) of 'Thermostaat' (met of zonder extra knoppen). Op de thermostaatpagina is om het even welke HVAC-functie te bedienen (setpoint, aan/uit, ventilatorsnelheid, keuze ºC/ºF, monitoring enz.), via een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. De extra knoppen (of gewone knoppen) zijn dan weer naar wens te configureren (scènes, rolluiksturing, lichtsturing, directe paginalink, RGBW, timer enz.).

Ook de navigatie kan eenvoudig worden afgestemd op de verwachtingen van de klant, via een menu met alle beschikbare pagina's of met de directe paginalinkknop om van de ene pagina naar de andere te navigeren.

Dankzij de ingebouwde nabijheidssensor verlaat het systeem vanzelf de screensavermodus en de lichtsensor past automatisch de helderheid van het scherm aan. Is het apparaat niet in gebruik, dan kan de screensaver een afbeelding zijn die direct van ETS wordt gedownload met behulp van een DCA. Ook kunnen de datum en de tijd of de kamertemperatuur volgens zelf gekozen parameters worden weergegeven.

Net als de Z35 wordt de Z40 alleen door de KNX-bus gevoed. Hij vereist dus geen hulpvoeding en heeft vier analoge/digitale ingangen die elk kunnen worden geconfigureerd als een binaire ingang, temperatuursonde of bewegingsmelder om de nieuwe EyeZen IN op aan te sluiten.

Omdat de Z40 meertalig labelen ondersteunt, kunnen labels in vijf verschillende talen worden gedefinieerd. De taal kan dan worden geselecteerd met behulp van een 1-bit-object, een 1-byte-scène of 2-byte-ASCII (ISO 639-1) - perfect voor hotelprojecten.

Meer informatie over de lanceringsdatum: www.zennio.com/products/touch-panels-room-controllers/z40

Wilt u meer weten over de beschikbaarheid van producten van Zennio? Ga naar

www.zennio.com

Social Share:

  • Highlights